Trump: Geen tweestatenoplossing schuld Palestijnen

donald trump index

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft het dit weekeinde overduidelijk gemaakt, dat het volgens hem de schuld is van de Palestijnse leiders dat er in het Midden-Oosten geen vredesakkoord is.

Trump vertelde in een lang interview aan The New York Times, dat hoewel hij een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict steunt, het de Palestijnen zelf zijn die een dergelijk resultaat hebben verhinderd.


Palestijnse Autoriteit betaalt om Joden te doden

Het is inmiddels geen geheim meer dat de Palestijnse Autoriteit grote bedragen uit de internationale financiële hulp die men krijgt, gebruikt voor salarissen en andere betalingen aan terroristen die Joden vermoorden.

Maar een uit nieuw onderzoek door de New York Times-journalist Edwin Black blijkt dat dit niet een soort automatisch en blind systeem van uitkeringen is, maar eerder een duidelijke en opzettelijke poging om hen die de weg van gewelddadigheid verkozen, te belonen, en daardoor anderen aan te moedigen hetzelfde te doen.

Eu amerika vlag index

Amerika draagt momenteel circa $ 400 miljoen per jaar bij aan rechtstreekse financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit, en nog eens $ 400 miljoen aan andere hulp en investeringen. De Europese Unie levert vergelijkbare bedragen.


 

 

Premier Benjamin Netanyahu sprak   zondag tijdens een ceremonie ter ere van de oud-premier Yitzchak Shamir, die 100 jaar geleden werd geboren, in het Begin Center in Jeruzalem, en veroordeelde de pogingen om de huidige golf van terrorisme, of welke Palestijnse terreur dan ook, als wanhoopsdaden voor te stellen.

Netanyahou index

‘Terreuraanslagen komen niet voort uit wanhoop of hun frustratie over het onvermogen om iets op te bouwen. Ze komen voort uit wanhoop of hun frustratie over het onvermogen om te vernietigen’, zei Netanyahu.

Over de bewering dat wanhoop de reden is zei hij, dat die er alleen toe dient, de Palestijnen niet verantwoordelijk te maken voor hun daden. Hij wees erop dat Arabieren de Joden in Israël hadden aangevallen lang voordat de Staat werd opgericht en daarna. Voordat er zogeheten bezette gebieden en nederzettingen waren en daarna. En ook wanneer er een vredesproces was en wanneer er geen was.

Advertentie