vluchtelingencrisis is doorgestoken kaart van het Westen, Duitsland en Turkije

Rusland raket turkije IskandarMap

Gezaghebbende professor Wohlmeyer: Oorlog in Syrië en vluchtelingencrisis is doorgestoken kaart van het Westen, Duitsland en Turkije om het land te ontvolken en te vernietigen, en chaos in Europa te creëren

Rusland heeft de afgelopen dagen de eerste Iskander-M raketten in Syrië opgesteld. De projectielen kunnen kernkoppen vervoeren, hebben een bereik van 500 kilometer en worden beschouwd als de meeste geavanceerde tactische korte-afstandsraketten ter wereld, waar geen enkel Westers afweersysteem tegen opgewassen is. Het is voor het eerst dat de Russen deze niet te stoppen raketten in het buitenland opstelt, niet alleen bedoeld tegen ISIS, maar overduidelijk ook gericht tegen NAVO-lid Turkije.

 

In 2015 stationeerde Rusland de eerste Iskander raketten (NAVO-codenaam SS-26) in de enclave Kaliningrad aan de Baltische Zee op. Dat was de reactie van het Kremlin op de agressieve politiek van de NAVO in Oekraïne, en de vele militaire oefeningen van het Westerse bondgenootschap in Oost Europa.

Israëlische defensiespecialisten noemen het opstellen van de Iskander op de Hmeimmin basis bij Latakia een ‘game changer’, een feit dat de machtsbalans in het Midden Oosten definitief kan veranderen. Behalve bijna heel Syrië en een groot deel van zuidelijk Turkije –inclusief de door de NAVO gebruikte luchtmachtbasis bij Incirlik- kunnen de raketten ook half Israël bereiken, bijna tot aan de zuidelijke havenstad Ashkelon.

Westen kan raketten onmogelijk stoppen

 

lees verder en hier en hier

 

Advertentie