dodenherdenking 2016 Hoogaven Utrecht

Ik moest me zelf ertoe zetten dodenherdenking bij te wonen, omwille van verslaglegging; foto’s en dergelijke. De rest is me door slechte geluidsinstalatie ontgaan overigens, had hier en daar een woordje opgepikt.

Maar nooit, nooit meer zal ik de dodenherdenking in Utrecht wijk Hoograven bijwonen; wat een vuil vies hypocriet gewauwel…………….alles in de trent van: als het uiterlijk en de vorm maar passend is…….een soort etalage, maar de onderliggende motivaties berusten op lucht lucht en nog eens lucht………………………sinds de komst van de Marokaanse vlag…..

Zolang er maar ‘respect’ getoont wordt naar Islam, ook al is het via de Marokkaanse vlag… en als men maar meedoet met de dodenherdenking, ook al moeten ze er voor liegen………

 

Maar de Israel vlag wordt geweigert, omdat : En laat de woorden goed tot u doordringen!!!

Geachte mevrouw ……………….,
 
Recent hebben wij u geïnformeerd over het besluit van het bestuur van Hoogravens Belang om geen Israelische vlag te hijsen tijdens de jaarlijkse dodenherdenking in onze wijk. Graag informeren wij u middels deze mail over de reden hiervan.
 
Tijdens de jaarlijkse herdenking hijsen wij drie vlaggen in Hoograven. Naast de Nederlandse, zijn dit de Canadese en de Marokkaanse. De Nederlandse vlag hangt er uiteraard vanwege het feit dat het de nationale dodenherdenking is. De Canadese vlag hangt er om de bevrijders van Hoograven te herdenken.
 
Als bestuur van wijk- en oranjevereniging hebben wij ervoor gekozen om ook de Marokkaanse vlag te hijsen. De belangrijkste reden is dat er in onze wijk veel inwoners van Marokkaanse afkomst wonen. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog hebben ook hun voorvaderen strijd geleverd, zelfs in Nederland (in dienst van het Franse leger).
 
Op nadrukkelijk verzoek van deze groep inwoners wordt daarom ook de vlag van het land van hun voorvaderen gehesen. Deze bijzondere aandacht voor dit stukje (onbekende) geschiedenis betekent veel voor deze groep inwoners en leidt er ook toe dat elk jaar een groot deel de herdenking bezoekt. Hiermee wordt dus ook een grote groep inwoners bereikt, die niet als vanzelfsprekend op 4 mei bij de herdenking aanwezig zou zijn.
 
Bovenstaande overwegingen gaan in onze ogen niet op voor de Israelische vlag. Wij denken dan ook niet dat een Israelische vlag de juiste wijze is om aandacht te schenken aan de verschrikkingen die de joodse bevolking van Hoograven heeft moeten doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dat dat op andere manieren beter kan.
 
Om die reden hebben wij als vereniging de afgelopen jaren uitgebreid bij de herdenking stilgestaan bij deze verschrikkingen,  o.a. door vertellingen van  gast sprekers zoals P. Sprangers (Historisch Hoograven).  En dat zullen wij ook blijven doen, omdat het zo ontzettend belangrijk is dat dit nooit mag worden vergeten.
 
Wij hopen u op deze wijze afdoende te hebben geïnformeerd. Wij  spreken de wens uit ook u dit jaar bij de herdenking te mogen ontvangen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Bestuur Hoogravens Belang,
Namens deze, Paul Sturkenboom en Etienne Weijers

 

Hoogravens_Belang273@hotmail.com

Bestuur: http://www.hoogravensbelang.nl/index.php?paginaid=4

selectie uit Communicatie met ‘betrokken’instanties: NIOD, 4 en 5 mei COmmité, Gemeente Utrecht Burgemeester van Zanen en Wetouders, Koning hier en hier

 

Een inpressie van dodenherdenking Hoograven:

  • hooguit 10 marokkan aanwezig
  • 2 ceremonies: 1ste om 18.00 uur waarbij de vlag wordt gehesen en de 2de om 20.00 uur de herdenking
  • 18.00 uur Scouting salueert bij het hijsen van de Marokkaanse vlag!!!!, geen Marokkaan te bekennen
  • Een Marokkaan filmde alles bij de 20.00 uur dienst, te zien in de foto’s; ongetwijfeld voor propaganda richting islamitische landen over hoever men al buigt voor de 5-puntige islamitische ster , te zien in de Marokkaanse vlag
  • 2 bellende Marokanen tijdens de dienst
  • 3 Marokkaanse dames met hoofddoekjes kwamen tegen het einde van de dienst nog eens even kijken……..
  • sprekers hadden het over Joden, Sinti’s homo’s etc.
  • Geen Marokkaanse kinderen te zien

 

 

ceremonie 18.00 uur:

 

De 20.00 uur ceremonie:

 

 

Een Weetje: Ja natuurlijk hebben de Joden teruggevochten tegen de nazi’s tijdens WOII en nog geen beetje!

Jaarlijks terugkerend ritueel:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kleine Israelvlag wordt wel toegestaan: bron wil anoniem blijven

 

Opdat wij niet vergeten…………………………

Advertentie

Een gedachte over “dodenherdenking 2016 Hoogaven Utrecht

Reacties zijn gesloten.