-Nieuwe Boekverbranding

Feynman en/of Feiten – Nieuwe boekverbrandingen

De Jodenvervolging werd gestart met een boekverbranding. Deze aanval op de vrijheid van meningsuiting was de eerste stap die dictators nodig hadden om het Joodse volk te demoniseren. Ze mochten zich niet kunnen verdedigen in de publieke opinie. Het nationaal socialisme wilde ongenuanceerde propaganda kunnen uitrollen. Erdogan duldt óók geen kritiek meer op zijn bewind of persoon. Zelfs de premier van Turkije, lid van dezelfde AK-partij, moest voor zijn ego wijken. Erdogan is totaal vergeten dat hij een ceremonieel presidentschap bekleed. Dat de macht volgens de Turkse grondwet veel meer bij de premier ligt. Net zoals in Nederland Rutte meer te zeggen heeft dan onze Duitse koninklijke familie.

De journalisten die onthulden dat Turkije fout zit in de oorlogen in Syrië met wapenleveranties aan rebellen zijn veroordeeld tot vijf jaar cel. Een docent aan de Universiteit Leiden luidde de noodklok over de persvrijheid in Turkije, ze verwacht een dictatuur. Vandaag branden geen boeken, maar zijn redacties vervangen, weblogs op zwart gegaan en worden gebruikers van sociale media internationaal vervolgd. De letters zweven op een andere witte achtergrond, het effect blijft.

Voor een shoah zijn niet alleen kampbeulen nodig, maar vooral een bevolking die geen vragen stelt. Om tot een dictatuur te vervallen heb je geen charismatische leider nodig, maar een politieke kaste die zich beperkt tot soundbites & beeldvorming. Waar niet de partij of ideologie centraal staat, maar politieke leiders als een product worden neergezet. Waar de persoon belangrijker wordt dan de inhoud.

Zelfs de serie Dictator van BNN geeft in de eerste minuten al aan hoe je het moet doen. “stap voor stap wordt identiteit ontnomen”, “zelf nadenken wordt gestraft”, “gevraagd elkaar te verraden”, “neemt je identiteit af, omdat daarmee je eigen mening wordt afgenomen” & “mensen worden minder authentiek & dus minder geneigd tegen een dictator in te gaan.” Erdogan werkt het af als een checklist.

Het origineel The Stanford Prison Experiment liet al keurig zien dat de meest getalenteerde mensen uit warme gezinnen tot verwerpelijk gedrag in staat zijn. Het Milgram Experiment liet al zien dat mensen daar extreem ver in gaan. Dokter Mengele deed geen experimenten, hij was het experiment. De menselijke geest kent geen grenzen. De mensheid is verslaafd aan genocides.

Nederland

Nederland is niet beter, maar wel een stuk subtieler. Gisteren was het veertien jaar geleden dat we leerden dat het gevaarlijk is hier te zeggen wat je denkt. Kritische journalisten worden niet zo zeer opgepakt & vervolgd, maar begraven in leugens door voorlichters & spindokters. Voor iedere journalist tien voorlichters, voor iedere kritische journalist honderd.

Kamerleden worden door het Kabinet zeer bewust buitenspel gezet door de Grondwet niet uit te voeren. Ze niet actief & volledig te informeren. Vragen worden niet of te laat beantwoord. De Wet Openbaarheid van Bestuur is dood & in de rouw. Iedere zwartgelakte WOB-pagina is een overlijdensadvertentie van onze constitutionele monarchie.

Europa

Het hoogste orgaan binnen de Europese Unie is momenteel een raad samengesteld uit de premiers vanuit alle lidstaten. Deze vergadering is niet openbaar. Wordt zelfs niet genotuleerd. Iedere vorm van toezicht vanuit het Europees parlement, parlementen van lidstaten en media wordt hiermee gesaboteerd. Evenals historisch onderzoek straks.

Teruggekomen vanuit deze vergaderingen dekken deze premiers of ministers van financiën elkaar. Iets moest van Brussel. Terwijl het gewoon hun eigen besluiten zijn. Als beleid in de praktijk niet blijkt te werken, volgt altijd meer Europese eenwording, geld wat in een hoger tempo naar het probleem wordt gesmeten en vooral geen voortschrijdend inzicht.

hier verder