Turkije regisseert conflict ‘Gülenschool’

OpinieZ

Vandaag diende het kort geding dat SIOZ, het bestuur van islamitische basisschool De Roos in Zaandam had aangespannen tegen vier’ophitsende’ moeders. Hen werd verweten dat zij via social media de school hadden belasterd, en andere ouders onder druk gezet zouden hebben om hun kinderen van deze ‘Gülenschool’ te halen.

Was zo’n school enkele jaren geleden nog een door alle conservatieve Turken zeer gerespecteerde instelling, sinds de couppoging in Turkije is dat definitief afgelopen. Nu maakt Erdogan de prediker Gülen en iedereen die ooit maar in zijn beurt kwam uit voor terrorist en landverrader. De daarmee gepaard gaande verwensingen gaan via de AKP gedomineerde Turkse media direct de Nederlands-Turkse woonkamers en de hoofden in.

Exodus
De school in Zaandam kampt inmiddels met en terugloop aan leerlingen en een exodus van het personeel, waarbij dat laatste ook wel eens georkestreerd zou kunnen zijn. Maar de aantoonbare Gülenbanden worden nog steeds, nu met de hulp van een onwetende Nederlandse advocaat, ontkend. De rechtszaak vandaag bracht een aantal opmerkelijke feiten…

View original post 494 woorden meer