Jonathan Sacks en het nieuwe antisemitisme

herhaling met een reactie

OpinieZ

Op 27 september 2016, tijdens de opening van een EU-conferentie over de toekomst van Joodse gemeenschappen in Europa, hield de voormalige Britse opperrabbijn Lord Jonathan Sacks een toespraak getiteld: The Mutating Virus: Understanding Antisemitism.

Huiveringwekkend
Sacks’ analyse is glashelder: antizionisme is het nieuwe antisemitisme. Zijn toekomstbeeld is huiveringwekkend: een Judenrein Europa. Alhoewel een meerderheid van de Joden in Europa met de gedachte speelt het continent voorgoed te verlaten, meent Sacks dat we het tij nog kunnen keren. Het is een teken aan de wand dat de ernstige waarschuwing van deze naar verbinding zoekende rabbijn niet is doorgedrongen tot de mainstream-media, noch onderdeel is van het intellectuele en publieke debat.

Moordaanslagen
Met de islam is het geweld tegen Joden teruggekeerd. “Dood aan de Joden” schalt het door de straten van Europese steden. Bedreigingen zijn een vast ritueel. Moordaanslagen op Joden worden in islamitische kringen aangemoedigd en gevierd. Dit alles van context en nuance voorzien…

View original post 425 woorden meer