Ramadan verdedigt een middeleeuws concept

Fubar

Tariq Ramadan, de gevierde intellectueel, publicist, schrijver, gastprofessor in Oxford, adviseur van voormalig premier Tony Blair, adviseur van de burgemeester van Rotterdam, heeft het ver gebracht. Maar moslimgeleerden nemen hem niet au serieux omdat hij gegevens die van essentiële betekenis zijn gewoon verdoezelt, aldus het oordeel van Ralph Ghadban, de Duitse islamwetenschapper en politieke publicist van Libanese afkomst. Vragen aan Ramadan om standpunten in te nemen blijven onbeantwoord, aldus Ghadban.

Ramadan werd niet toegelaten tot de VS en ook tijdelijk niet in Frankrijk omdat hij verdacht werd van verbindingen met extremistische islamitische kringen, maar in Oxford werd hem een gastprofessoraat aangeboden. Na de aanslagen in Londen deed Tony Blair een beroep op hem om voorstellen te formuleren voor het aanpakken van de islamitische terreur. Hoe beoordeelt u de man?

Ralph Ghadban: Ramadan is een kleurrijke persoonlijkheid die in het Westen totaal verkeerd wordt ingeschat. Ja, hij is een Zwitsers staatsburger…

View original post 46 woorden meer