Jihad-propaganda aan de UvA: Aysha Navest alias Ought Aicha, Annelies Moors, Martijn de Koning, Ayaan Hirsi Ali, Machteld Zee

Martien Pennings

annelies-moors-uva-moslimische-studiesmartijn-de-koning-aka-doctor-kromzwaardAnnelies Moors (boven) en Martijn de Koning (onder)

Afshin Ellian heeft in Elsevier een beschouwing over het laatste schandaal aan de UvA. Een aantal citaten:

“Weer dreigen de sociale wetenschappen de empirische wetenschap in verlegenheid te brengen. NRC Handelsblad publiceerde een onderzoek naar een studie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) over vrouwen die zich hebben aangesloten bij de Islamitische Staat (IS). Daaruit blijkt dat de onderzoeker zelf op internet de gewelddadige jihad prijst.

Aysha Navest is een junior UvA-wetenschapper die het onderzoek uitvoerde met Annelies Moors (hoogleraar Hedendaagse Moslimsamenlevingen, UvA) en Martijn de Koning (antropoloog, UvA en Radboud Universiteit). Zij stellen nu dat hen ‘niets is gebleken van mogelijke vooringenomenheid’ van Navest en blijven achter het onderzoek staan, aldus NRC. Een verbijsterende reactie!”

“Dit rare onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschriftAnthropology Today met de titel ‘Chatting about marriage with female migrants to Syria’ (2016). De…

View original post 250 woorden meer