Oostenrijk verbiedt boerka en niqab

De volledige versluiering van vrouwen in Oostenrijk is met onmiddellijke ingang niet langer meer toegestaan ​​in de openbare ruimte. De regering in Wenen heeft dit heftig bekritiseerde boerkaverbod op dinsdagavond in het parlement aangenomen.

Het is een deel van een  integratie-pakket wat ook het uitdelen van korans verbiedt. De coalitie van sociaal-democraten en conservatieven stemden ondanks de hevige oppositie en vervroegde verkiezingen in oktober gezamenlijk voor het sinds maart besproken pakket.

Naast de geheel bedekkende sluier zijn nog meer kledingstukken in de openbare ruimte verboden die het gezicht van de vrouw verbergen. Vanaf oktober wordt deze vorm van versluiering met een boete van 150 Euro bestraft. Hoeveel vrouwen daadwerkelijk hier door getroffen zullen worden is niet duidelijk. Zowel van de Groenen als de rechtse FPÖ, die deze wetgeving niet ver genoeg vond gaan, was er kritiek.

Het pakket voorziet ook in een verplichte integratie-jaar waar speciale Duitse waarden en normen cursussen gevolgd moeten worden. De maatregelen gelden voor vluchtelingen en asielzoekers met…

View original post 30 woorden meer

Advertenties