Opmerkelijk: Antieke menorah in steen gebeiteld ontdekt in moskee in Tiberias

Vlaamse Vrienden van Israël

Een oude zevenarmige menorah (plaatje hierboven) gegraveerd op een groot blok basalt, oorspronkelijk gebruikt als een deur op een Joodse begraafplaats tussen de 2de en 4de eeuw. na Chr., is opgegraven in een moskee op een archeologische vindplaats in Tiberias, die dateert uit de moslimperiode  van de stad.

De opgravingen, die begonnen in 2009, werd gecontroleerd door Dr. Katia Cytryn-Silverman van het Instituut voor Archeologie en het Department voor Islamitische en Midden-Oosten Studies van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Volgens Cytryn-Silverman is de sierlijke deuropening van de nabijgelegen begraafplaats gehaald en gebruikt als onderdeel van de fundamenten van de moskee. Later diende deze als een trapsteen in een suikermagazijn gebouwd tijdens de kruisvaardersperiode.

“De steen werd in pracht en praal gegraveerd met een zevenarmige menora,” zei ze maandag. “De incarnaties van de steen versierd met de menora weerspiegelen 1.000 jaar van de oude geschiedenis van Tiberias tussen de…

View original post 502 woorden meer