Israëlische overeenkomst met de EU verleent stilzwijgend erkenning van ‘Palestina’

Brabosh.com

Een aantal ministers van de regering waren verbaasd om deze week te ontdekken dat er zonder kennisgeving onder hun neuzen een overeenkomst werd ondertekend met de Europese Unie die zeer verstrekkende en belangrijke gevolgen kan hebben voor de staat Israël ten opzichte van de PA, onthulde B’Sheva op donderdagochtend.

Dit is een overeenkomst die het “Grensoverschrijdende Samenwerkingsprogramma in het Middellandse-Zeegebied” (Transboundary Cooperation Program in the Mediterranean Basin) wordt genoemd en is gericht op de financiering van projecten die tientallen miljoenen euro’s kosten voor 14 niet-EU-landen in het Midden-Oosten, waaronder Israël en de Palestijnse Autoriteit, die ook als een politieke entiteit wordt gedefinieerd.

De overeenkomst bevat onder meer een clausule die bepaalt dat voor Israël de overeenkomst niet van toepassing is buiten de Groene Lijn, in Oost-Jeruzalem en op de Golanhoogte. In de gebieden onder de Palestijnse Autoriteit is het daarentegen van toepassing zonder enige kwalificaties. Met andere woorden…

View original post 323 woorden meer