Controverse groeit om heruitgave van antisemitische pamfletten van Franse auteur Céline

Brabosh.com

Antisemitische pamfletten uit de jaren 1930 van de Franse auteur Louis-Ferdinand Céline (1894-1961) hebben in Frankrijk de controversie aangewakkerd nadat uitgeverij Gallimard de werken van de Franse auteur opnieuw wil heruitgeven, aldus een bericht in de Israëlische krant Haaretz van 8 januari 2018.

Plaatje hierboven: antisemiet Celine: “De democratie is altijd en overal een dekmantel van de Joodse dictatuur” en ook deze variant op hetzelfde: “In de democratische politiek is het geld dat beveelt. En het geld is Joods.”

Nadat Gallimard zijn plannen had aangekondigd om de pamfletten dit voorjaar opnieuw te publiceren, werd de uitgever ter verantwoording geroepen door de overheidseenheid die verantwoordelijk is voor de bestrijding van racisme, antisemitisme en haat tegen de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gemeenschap. De bijeenkomst resulteerde in een beslissing om aantekeningen van een Celine-expert op te nemen om ze “terug te plaatsen in hun context als geschriften van een groot geweld, gemarkeerd…

View original post 696 woorden meer