Parlementslid Nava Boker eist opschorting fiscale voordelen voor Amnesty International

Vlaamse Vrienden van Israël

Israël’s parlementslid Nava Boker (Likoedpartij) stuurde donderdag een brief naar minister van Financiën Moshe Kahlon (Kulanupartij) met het verzoek om de economische voordelen die de staat Israël heeft verleend aan Amnesty International te annuleren. “De organisatie voert een internationale campagne om IDF-soldaten te laten berechten voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. De organisatie roept ook op tot een internationaal wapenembargo tegen de staat Israël,” schreef Boker.

Boycot de boycotter
“Bovendien,” zo ging ze verder, “ondersteunt de organisatie publiekelijk diegenen die weigeren om in de IDF te dienen, en heeft onlangs een internationale campagne gelanceerd waarin wordt opgeroepen tot de vrijlating van de gevangen genomen terroriste, Ahed Tamimi, die werd opgesloten voor slagen en verwondingen van een IDF-officier in het dorp Nabi Salih.”

Amnesty treedt op “tegen de IDF, tegen IDF-soldaten en tegen de staat Israël. Absurd genoeg lijkt het erop dat de ongepaste activiteit van Amnesty niet voldoende…

View original post 427 woorden meer