VS verhuizen ambassade naar Jeruzalem al op 14 mei 2018, nav. 70 jaar soeverein Israël

Vlaamse Vrienden van Israël

In een officiële mededeling van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, kondigt minister Rex Tillerson aan dat de Verenigde Staten in mei aanstaande plannen om een nieuwe Amerikaanse ambassade te openen in Jeruzalem, dit naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Israël.

De VS heeft twee consulaire faciliteiten, een ambassade in Tel Aviv en een consulaat in Oost-Jeruzalem dat zich openlijk ziet volgens haar eigen webpagina “als de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Palestina.” Er is een klein consulair bureau in het Westen Jeruzalem, maar het is vrijwel beperkt tot taken zoals stemlokaal tijdens Amerikaanse verkiezingen.

De ambassade zal in eerste instantie gevestigd zijn in de wijk Arnona, in een modern gebouw dat nu consulaire operaties van het Amerikaanse consulaat-generaal Jeruzalem huisvest (plaatje hierboven). Die consulaire operaties, waaronder Amerikaanse burgers en visumdiensten, zullen ononderbroken doorgaan in de Arnona-faciliteit, als onderdeel van de…

View original post 528 woorden meer