Honest Reporting bezoekt de Palestijnse president Abbas bij de Verenigde Naties +video

Een Ander Israëlisch Geluid

In de Verenigde Naties zei de Palestijnse president Abbas dat hij een vreedzame tweestatenoplossing wil. Maar vorige maand vertelde hij het Palestijnse volk precies het tegenovergestelde: door van Israël te zeggen: ‘Dit is ons land.’ En wat zeiden de media over deze tegenstrijdigheid? Niets.

In een langdurig, schreeuwerig discours met een stem die soms niet meer dan een mompel was, zei Abbas: “Niemand heeft Israël verantwoordelijk gehouden toen het onze gebieden bezette in 1948.” Extremistische Palestijnen en hun aanhangers verwijzen vaak naar de ‘bezetting’ dat het hele huidige Israël omvat en verwerpen daarmee de legitimiteit en het bestaansrecht van de Joodse staat.

Tijdens zijn toespraak in de VN-Veiligheidsraad waarin hij de internationale gemeenschap opriep een vredesconferentie in het Midden-Oosten te houden, met als doel multilaterale onderhandelingen te beginnen, beweerde Abbas dat de Arabische inwoners van Judea, Samaria en Gaza in feite afstamden van de oude Kanaänieten. Behalve dat…

View original post 145 woorden meer

Advertenties