Terugkeer Mars: Zeker 10 van de 16 doden waren leden van terreurorganisaties

Vlaamse Vrienden van Israël

Het Israëlisch leger publiceert lijst met namen en posities van mannen die werden doodgeschoten tijdens het geweld aan het veiligheidshekken; Hamas erkent dat vijf van hen gewapende mannen waren van de militaire vleugel.

De Israëlische militairen identificeerden zaterdagavond 10 van de 16 mensen die werden gedood tijdens gewelddadige protesten langs de veiligheidsafsluiting van Gaza als leden van Palestijnse terroristische groeperingen, en publiceerden een lijst met hun namen en posities in de organisaties.

Vrijdag namen ongeveer 30.000 Palestijnen deel aan demonstraties langs de grens met Gaza, waarbij relschoppers stenen en brandbommen gooiden naar Israëlische troepen aan de andere kant van het hekken, banden en hout verbrandden, probeerden het veiligheidshekken te doorbreken en te beschadigen, en in één geval het vuur openden op de Israëlische soldaten.

Het leger zei dat zijn scherpschutters alleen richtten op diegenen die expliciet gewelddadig optraden tegen Israëlische troepen of probeerden het veiligheidshekken te doorbreken of te beschadigen…

View original post 379 woorden meer