Leven als Jood in de moslimwereld: een hoogst riskante onderneming

Brabosh.com

Arabieren beweren soms dat ze als ‘semieten’ onmogelijk antisemitisch kunnen zijn. Dit is echter een semantische distorsie die de realiteit van Arabische discriminatie en vijandigheid tegenover Joden negeert. Arabieren, net zoals alle andere mensen, kunnen inderdaad antisemitisch zijn.

De term ‘antisemiet’ werd in 1879 in Duitsland door Wilhelm Marr bedacht om te verwijzen naar de anti-Joodse manifestaties in die periode en om Jodenhaat een meer wetenschappelijk klinkende naam te geven. ‘Antisemitisme’ werd aanvaard en begrepen als haat tegen het Joodse volk.

Terwijl Joodse gemeenschappen in Arabische en islamitische landen het in het algemeen beter hadden dan die in christelijke landen in Europa, waren Joden onderhevig aan vervolging en vernedering onder de Arabieren en moslims. Zoals Princeton University historicus Bernard Lewis heeft geschreven: “De Gouden Eeuw van gelijke rechten was een mythe en het geloof erin was een resultaat, meer dan een oorzaak, van Joodse sympathie voor de Islam.”

Mohammed, de…

View original post 1.229 woorden meer