Verschillende doorbraak pogingen vanuit Gaza verijdeld; drie terroristen gedood

Terug naar Zion

Na de rellen van vrijdag, bleef het afgelopen zaterdag en zondag de hele tijd onrustig aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israêl. Verschillende pogingen om Israël binnen te dringen werden verijdeld.

Echter, een handvol Gazanen slaagden wel in hun opzet maar werden meteen door Israëlische soldaten ingerekend en overgedragen aan de Shin Bet. Bij de reeks incidenten vielen helaas opnieuw enkele doden.

In een eerste incident, werden twee van Palestijnen opgemerkt die probeerden het veiligheidshekken te beschadigen en in Israël te infiltreren. IDF-soldaten openden vuur, doodden een van hen en namen de tweede in hechtenis. “Twee verdachten probeerden de grens met Israël over te steken en het veiligheidshekken in de zuidelijke [Gazastrook] te beschadigen. Eén verdachte werd gedood, de ander werd gearresteerd voor verhoor,” zei het leger.

Minuten later meldde het leger dat een tweede stel Palestijnse verdachten het veiligheidshekken had doorbroken en geïmproviseerde explosieven naar IDF-soldaten slingerden. De…

View original post 205 woorden meer