Israël’s reactie op excuus van Abbas: ‘Abu Mazen is een waardeloze Holocaust ontkenner’

Brabosh.com

Minister van Defensie Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu partij) weigerde vrijdag de verontschuldiging van president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas te aanvaarden voor zijn antisemitische toespraak. Abbas hield maandag zijn speech en verontschuldigde zich vrijdagmiddag nadat hij zwaar bekritiseerd werd door de VS.

In zijn toespraak beweerde Abbas ondermeer dat de Holocaust het resultaat was van het ‘sociale gedrag’ van de Joden, inclusief geldleningen en bankwezen en dat deze niet het resultaat was van antisemitisme.

“Abu Mazen [Abbas – red.] is een waardeloze holocaustontkenner, die een doctoraat schreef over de ontkenning van de Holocaust en vervolgens een boek publiceerde over ontkenning van de Holocaust,” zei minister Liberman. “Dat is het licht waarin we hem zouden moeten zien. Zijn verontschuldiging wordt niet geaccepteerd.”

Hoewel het Westen zelden of nooit reageert op Arabisch-talige uitspraken van Palestijnse leiders (waarschijnlijk begrijpt geen kat in het Westen Arabisch, of doen ze alsof ze het…

View original post 288 woorden meer