De hedendaagse christen kruistocht van de Amerikaanse protestantse kerk tegen Israël

Een Ander Israëlisch Geluid

Op de tweejaarlijkse Algemene Vergadering vorige week in St. Louis, bleef de Presbyteriaanse Kerk van de VS (PCUSA), een van de grootste hoofdkerken in het Amerikaanse protestantisme, haar steun betuigen aan de anti-Israëlische BDS-beweging door een aantal resoluties aan te nemen die Israël veroordeelden.

Dit komt omdat de Presbyterianen, net als andere belangrijke protestantse kerken, geconfronteerd werden met het snel afnemende aantal leden en een identiteitscrisis waardoor de radicalere elementen binnen de kerk de beweging konden kapen, zeggen waarnemers.

In aanvulling op de anti-Israëlresoluties, presenteerde de Algemene Vergadering van dit jaar een mondelinge aanval op Bassem Eid, een Palestijnse mensenrechtenactivist die naar buiten kwam om de eenzijdige resoluties tegen de Joodse staat te veroordelen. In reactie op de toespraak van Eid tijdens de beraadslagingen van het Midden-Oostencomité, volgde Bassem Masri, die ook door het Israel / Palestine Mission Network op de AV werd uitgenodigd, Eid op verbale wijze.

Dexter…

View original post 805 woorden meer