Het is nu officieel: In Israël leven de meeste Joden van de wereld

Terug naar Zion

Minister van Alijah en Integratie Sofa Landver (Yisrael Beitenu partij) zei maandag tegen de Knesset Immigration, Absorption and Diaspora Affairs Committee dat de grootste concentratie van Joodse mensen ter wereld zich in Israël bevindt. Meer dan zes miljoen Joden wonen in Israël, vergeleken met 5,7 miljoen in de Verenigde Staten.

Commissievoorzitter parlementslid Avraham Neguise (Likud) prees de prestaties van het Aliyah ministerie en zei dat het de missie van Israël is om alle Joden van de wereld terug naar hun thuisland te brengen. Minister Landver schreef het succes van haar ministerie toe aan samenwerking met het Joodse Agentschap, organisaties die de oliem bijstaan ​​(zoals Nefesh B’Nefesh) en de plaatselijke autoriteiten.

“We investeren veel in het aanmoedigen van Aliyah – we houden beurzen in de landen van herkomst, bieden potentiële immigranten persoonlijke begeleiding en hulp bij hun zoektocht naar werk, studies en huisvesting,” zei Landver, opmerkend dat 2017 een significante toename…

View original post 509 woorden meer