EU eist dat Israël de grensovergang Kerem Shalom naar Gaza heropent

Terug naar Zion

De Europese Unie haalde op vrijdag scherp uit naar Israël voor het afsluiten van de grensovergang van Kerem Shalom  naar Gaza voor niet-humanitaire zaken en eiste dat Israël de beslissing zou terugdraaien.

Op maandag 9 juli hebben premier Binyamin Netanyahu en minister van defensie Avigdor Liberman aangekondigd dat de grenspost van Kerem Shalom tijdelijk zal worden afgesloten. Het besluit werd genomen in reactie op de aanhoudende brandstichtingen die door de Gazaanse terroristen worden gepleegd door vliegers en ballonnen met brandbommen vanuit Gaza naar Israëlisch grondgebied te sturen, evenals andere pogingen tot terreuraanvallen.

“Het Israëlische besluit om de doorlaatpost Kerem Shalom te sluiten, met uitzondering van humanitaire voorzieningen, en de visserijzone voor de Palestijnen te beperken, dreigt de toch al nijpende economische situatie in Gaza verder te verergeren,” zei op vrijdag een woordvoerder van de Europese Unie. “De EU verwacht dat Israël deze beslissingen terugdraait”, voegde het eraan toe.

De…

View original post 326 woorden meer