VS ambassadeur Nikki Haley: Raad voor Mensenrechten is ‘grootste mislukking’ van de VN

Terug naar Zion

De Amerikaanse ambassadeur aan de Verenigde Naties Nikki Haley verdedigde op woensdag het besluit van haar land om de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) te verlaten, en beschreef de organisatie als de ‘grootste mislukking’ van de Verenigde Naties.

Haley vertelde de denktank van de Heritage Foundation in Washington dat de in Genève gevestigde organisatie “dekking en geen veroordeling had geboden voor ’s werelds meest onmenselijke regimes. Gezien de mate waarin het zijn belofte niet heeft gehaald, is de Mensenrechtenraad de grootste mislukking van de Verenigde Naties,” zei ze, zoals geciteerd door AFP.

Haley kondigde vorige maand aan dat de Verenigde Staten stoppen met de raad, die zij beschuldigen van vooringenomenheid tegen Israël en het veroordelen van de ‘hypocrisie’ van haar leden waaronder China, Egypte, Venezuela en Cuba. De mensenrechtenraad is “geen plaats van geweten, maar een plaats van politiek”, zei Haley, eraan toevoegend dat het zijn aandacht “oneerlijk en meedogenloos gericht had op…

View original post 387 woorden meer