Israëlische ngo wil Palestijnse leiders Haniyeh en Abbas voor Int. Strafhof in Den Haag

Terug naar Zion

Het Jerusalem Institute of Justice (JIJ) is van plan het parket van het Internationaal Strafhof in Den Haag te petitioneren om een ​​strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen de Palestijnse Autoriteit voorzitter Mahmoud Abbas en politiek bureauchef Ismail Haniyeh van Hamas wegens misdaden tegen de menselijkheid, berichtte Israel Hayom op dinsdag.

JIJ is een non-profitorganisatie mensenrechtenorganisatie die actief is in Israël, toegewijd aan het bevorderen van mensenrechten en civiel recht. Het pleit voor Israëlische rechtbanken, de Knesset, internationale regeringen, academische wereld en reguliere media in Israël en in het buitenland. Opgericht in 2004, heeft JIJ sindsdien meer dan 800 mensenrechtenkwesties behandeld.

Volgens de petitie zijn de leiders van Hamas en de PA verantwoordelijk voor een reeks mensenrechtenschendingen, foltering en doorlopende uitbuiteing van de Arabieren in Gaza en in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever). “Ismail Haniyeh, hoofd van het politieke bureau van Hamas, maakt uitgebreid en systematisch…

View original post 221 woorden meer