UNRWA ontslaat honderden personeelsleden bij gebrek aan fondsen

Brabosh.com

Palestijnen in de Gazastrook uitten woensdag hun verontwaardiging over een besluit van het VN-agentschap voor hulp aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) om honderden van zijn werknemers te ontslaan. Verschillende werknemers vielen flauw toen ze hoorden dat ze hun baan waren kwijtgeraakt. Een arbeider goot benzine over zijn lichaam en probeerde zichzelf in brand te steken voordat hij werd tegengehouden door zijn collega’s.

Bronnen in de Gazastrook zeiden dat ongeveer 1.000 werknemers zijn getroffen door de nieuwste maatregelen van UNRWA, waaronder het onmiddellijke ontslag van 125 werknemers van het noodprogramma van het agentschap. UNRWA-werknemers op de Westelijke Jordaanoever zullen ook door de maatregelen worden getroffen.

Nog eens 570 UNRWA-werknemers kregen te horen dat ze alleen op parttime basis zouden worden aangenomen, terwijl er nog eens 270 werden medegedeeld dat hun contracten aan het einde van het jaar zouden worden beëindigd als de financiële crisis niet is opgelost. Die inschrinking van het budget…

View original post 821 woorden meer