Petitie aan VN om Hamas te veroordelen voor Eco-terreur haalt duizenden handtekeningen

Terug naar Zion

Een petitie waarin de Verenigde Naties worden opgeroepen om Hamas en andere terreurgroepen in de Gazastrook te veroordelen vanwege de terreurcampagne die zij de afgelopen maanden tegen Israël hebben gevoerd, heeft duizenden handtekeningen gekregen.

Gazaanse terroristen “hebben duizenden banden verbrand en honderden vliegende brandbommen naar Israëlisch grondgebied gelanceerd”, leest de petitie op Change.org – geschreven door het World Jewish Congress (WJC).

“Het gecombineerde effect van deze gruwelijke daden heeft niet alleen geleid tot het vrijkomen van giftige materialen in het fragiele ecosysteem, maar heeft ook geresulteerd in de vernietiging van meer dan 7.400 hectare land, honderden hectaren graanvelden en 2.700 hectare beschermd natuurgebied,” aldus de WJC.

De petitie – waarvoor de WJC het doel beoogt om 10.000 handtekeningen te verzamelen – doet een beroep op het VN-milieuprogramma en de uitvoerend directeur, Erik Solheim, om “alle nodige maatregelen tot hun beschikking te nemen om ervoor te zorgen dat deze illegale acties…

View original post 186 woorden meer