……….als de hoofddoek maar goed zit……………….

Het volgende kreeg ik via via binnen met verzoek te plaatsen.

 

Islamitisch stel met 2 kinderen, jongens, komt als buren een aantal jaren geleden naast ons wonen. Na 2 jaar scheiden ze. De kinderen blijven bij moeders maar paps woont 3 straten verderop en komt veel over de vloer………….( andere buren vertelde me dat hij zijn ( volgens Nederlands recht ex- en volgens islamitisch recht 1ste- vrouw controleren en neuken).

Moeders spreekt nog steeds geen Nederlands na zoveel jaren, de kinderen vanaf het begin. Kinderen ( nu ongeveer 13 en 14) zijn onhandelbaar, moeder voedt ze niet op. De oudste zoon, tevens de dikste, heeft geregeld ruzie met zijn broer en de kinderen voetballen met harde ballen in de tuin, ondanks verschillende vragen dit niet te doen……..al vele tientalle ballen in mijn tuin gevonden…………. Ze zeggen sorry maar doen het iedere keer weer.

De tun ziet er sterk verwaarloosd uit en de tuindeur ontbreekt inmiddels. Fietsen staan overal in de tuin ( voor en achter) zo ook ballen en ander spul…………

Planten en struiken groeien over en door hekken heen, maar ze zijn te beroerd deze te snoeien…..want ikke niet begrijpen………..

Huismeester al eens gewezen op het ontbreken van een tuindeur ( inbraak gevoelig) en al klachten vernomen over het feit dat ze de poorthekken gewoon open laten staan. Men doet niets.

De vrouw spreekt na jaren en ondanks inburgeringscursus nog steeds geen Nederlands, of heel gebrekkig of bij bepaalde personen wel of niet. ( een van de buren zei me dat ze wel Nederlands tegen haar sprak……..). Meestal doen de kinderen ( de oudste) het woord……..dus volwassen gesprekken zoals klachten bepraten doet men niet snel met een minderjarige………..

 

Ik weet niet of de hoofddoek-buuf werk heeft, zie haar soms niet eens de deur uitgaan en soms wel……, maar geld voor rijles heeft ze wel……………ra ra

Laatste nieuws is dat de kinderen van een alternatief figuur ( werkt bij of 2dehands winkel of bij afvalscheidings-station) zomaar een doos kregen, met de mededeling dat het een BBQ was. De kinderen wisten niet wat dat was, dus werd dit uitgelegd door het alternatieve figuur. Maanden later met de snikhitte, roken verschillende buren opeens een vieze petrolium of spiritus lucht met daarbij een enorme rookontwikkeling vlak bij huis. Die lucht en het rook drong verschillende woningen binnen, waaronder die van mij.  Snel de ramen dichtgedaan en gekeken vanaf de 1ste etage van ons huis vanaf balkon tuinkant. Daar zag ik de oorzaak van de lucht en de rook. Snel een foto genomen.

De buren waren aan het ‘BBQ-en’ , de pot werd letterlijk buiten de keukendeur op de grond gezet en vanuit hun keukenraam konden ze het vlees zien garen………….ahum.

Inmiddels binnen de afgelopen maand een tweede keer, maar dan met een ‘ander soort BBQ’……………

De lucht en rook ontwikkeling was niet erg genoeg om een brandweer in te schakelen, maar een volgende keer gooi ik er een emmer water overheen…………zei één van mijn kinderen……………oei

 

Ik wil maar zeggen dat ons gezin heel veel last van onze islamitische buren ervaren………………..