Satellietbeelden bewijzen nieuwe Iraanse raketinstallaties in Syrië gericht op Israël

Vlaamse Vrienden van Israël

Nieuwe satellietbeelden lijken aan te geven dat Iran een nieuwe raketfabriek bouwt in Syrië bestemd voor de productie van grond-naar-grond missiles, dat in Israël nieuwe kopzorgen baart ​​over de omvang van de militaire samenwerking tussen de twee landen (Syrië en Iran) aan de noordgrens van Israël, berichtte Channel 10 News op donderdag 30 augustus.

De beelden, gemaakt door ImageSat International, tonen het bewijs van constructie buiten Wadi Jahannam, in het noordwesten van Syrië. Volgens het rapport vertoont de Syrische faciliteit een opvallende overeenkomst met het Iraanse militaire complex in Parchin, ten zuidoosten van Teheran, en verondersteld wordt dat Parchin voorzieningen huisvest die de ballistische raketten en nucleaire programma’s van Teheran dienen.

ImageSat International zei dat een analyse van de beelden suggereerde dat het werk aan de Wadi Jahannam-faciliteit in de komende paar maanden zal worden voltooid. In het recente verleden heeft Israël verschillende luchtaanvallen uitgevoerd tegen Iraanse installaties in Syrië…

View original post 422 woorden meer