Palestijnse aartsbisschop Atallah Hanna: ‘Zionistische christenen behoren niet tot het christendom’

Terug naar Zion

De Palestijnse christelijke leider Atallah Hanna(3de van links) heeft evangelische christenen en organisaties, zoals bv. de Nederlandse Christenen voor Israël en Christians for Israel International, gedemoniseerd als zijnde “preekstoelen in dienst van de Zionistische onderneming”.

De 53-jarige aartsbisschop Sebastia Theodosios, geboren als Nizar Hanna en die door de Palestijnse arabieren bisschop Atallah Hanna wordt genoemd, is de enige orthodox-christelijke aartsbisschop van Palestijnse origine, gestationeerd in Jeruzalem en het Heilige Land, terwijl alle andere bisschoppen van het Patriarchaat van Jeruzalem Grieken zijn.

In het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida van 24 september 2018 verklaarde aartsbisschop Atallah Hanna  dat “evangelische christenen” of “Zionistische christenen niet tot het christendom behoren” en dat zij “geen verband houden met de waarden van het christendom.”

Bisschop Atallah Hanna zei dat noch het christelijke noch het kerkelijke woordenboek iets bevat dat “evangelische christenen” of “Zionistische christenen” wordt genoemd en hij voegde eraan…

View original post 151 woorden meer