Premier Netanyahu en Vladimir Poetin hadden een ‘goede ontmoeting’ op de Top van Parijs

Terug naar Zion

Premier Benjamin Netanyahu en de Russische president Vladimir Poetin ontmoetten op zondag tijdens een herdenkingsplechtigheid in de Eerste Wereldoorlog in Parijs.

Dit was de eerste ontmoeting van de twee leiders sinds het neerhalen op 17 september van een Russisch vliegtuig door Syrische luchtverdediging die een Israëlische luchtaanval op Iraanse bezittingen in het door oorlog verscheurde land probeerde tegen te gaan.

“Het gesprek met president Poetin was goed en zakelijk. Ik zou het zelfs als heel belangrijk omschrijven,” vertelde Netanyahu aan verslaggevers, eraan toevoegend dat hij daar ook met de Amerikaanse president Donald Trump heeft gesproken.

De relaties tussen Israël en Moskou zijn gespannen sinds de neergang van het vliegtuig. Na het incident heeft Rusland S-300 luchtdoelraketten afgeleverd in Syrië, ondanks de waarschuwingen van Israël dat de inzet van dergelijke wapens de regio verder kan destabiliseren.

Israël en Rusland hebben een militair coördinatiemechanisme voor Syrië gehandhaafd als Rusland heeft belangrijke luchtsteun…

View original post 131 woorden meer