Gerstenfeld: antisemitisme is een integraal deel van de Europese cultuur

Een Ander Israëlisch Geluid

In december 2018 publiceerde het Fundamental Rights Agency van de EU (FRA) een groot onderzoek uit naar antisemitisme in 12 Europese landen. Hoewel onjuist en niet statistisch representatief, trekt het veel belangrijke conclusies. Het bevestigt nogmaals dat antisemitisme een integraal onderdeel van de Europese cultuur blijft.

Hoewel de bevindingen niet betekenen dat de meerderheid van de Europeanen antisemieten zijn, vormen ze toch een aanklacht tegen de hypocrisie van Europa, het doordringende antisemitisme, het niet-selectieve immigratiebeleid, het wijdverspreide anti-Israëlisme en de enorme discrepantie tussen de retoriek van de Europese leiders in de strijd tegen antisemitisme en hun acties.

Op 10 december 2018 publiceerde het Bureau voor de grondrechten een studie over antisemitisme in twaalf EU-landen met de titel Ervaringen en percepties van antisemitisme. Aangeduiid als het grootste onderzoek ooit naar antisemitisme, werd door veel media in verschillende landen geciteerd zonder kritiek te leveren op deze cijfers.

Dit is jammer…

View original post 965 woorden meer