Europese Unie financiert project om Joodse begraafplaatsen in Oost-Europa in kaart te brengen

Vlaamse Vrienden van Israël

De Europese Unie heeft een subsidie ​​van 800.000 euro toegekend aan het European Jewish Cemeteries Initiative (ESJF) om minstens 1500 Joodse begraafplaatsen in vijf Oost- en Zuidoost-Europese landen in kaart te brengen en te onderzoeken, waarvan de gemeenschappen in de Holocaust werden gedecimeerd.

De ESJF heeft de EU-aanbesteding gewonnen om dit conserveringsproject te implementeren na te hebben aangetoond dat het op unieke wijze in staat is om een ​​dergelijke complexe en uitputtende missie op pan-Europese basis te ondernemen vanwege zijn uitgebreide ervaring en kennis, opgedaan gedurende meerdere jaren en na het redden en behouden van tientallen Joodse begraafplaatsen. Het project, dat begraafplaatsen en enquêtes over Griekenland, Moldavië, Slowakije, Litouwen en Oekraïne gaat bekijken, zal naar verwachting deze maand van start gaan.

Het mappingproces, dat moet worden uitgevoerd met behulp van de nieuwste technologie die speciaal is ontworpen voor het project, omvat engineering-drones die de locaties vanuit de lucht…

View original post 390 woorden meer