VN demoniseert Israël in 7 rapporten en ontziet grootste mensenrechten schenders

Vlaamse Vrienden van Israël

De VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) wil andermaal Israël belagen met zeven afzonderlijke rapporten, waaronder één over grensgeweld in Gaza, maar heeft nog geen plannen gepubliceerd om een ​​rapport te publiceren over de één miljoen moslims die China massaal heeft opgesloten in interneringskampen.

Zeventien NGO’s riepen de UNHRC deze week op om een ​​onderzoeksmissie naar de regio Xinjiang in China te sturen om de situatie te onderzoeken. “De Chinese autoriteiten hebben Oeigoeren en andere Turkse moslims – zonder enige vorm van juridisch proces – gevangen gezet in “politieke opvoedingskampen” vanwege hun vermeende ontrouw aan de regering en de Chinese Communistische Partij,” aldus de niet-gouvernementele groepen.

“In die kampen worden ze onderworpen aan gedwongen politieke indoctrinatie, verzaking van hun geloof, mishandeling en in sommige gevallen marteling,” verklaarden de NGO’s. Amnesty International en Human Rights Watch waren een van de 17 NGO’s die zich uitspraken vóór de veertigste zitting van de UNHRC, die van…

View original post 394 woorden meer