Demo Samen tegen antisemitisme AFGELAST!! + OPMERKINGEN

52632971_10218016426952600_706043501921435648_n

Helaas is de demo afgelast:

hier te lezen

De ‘Samen tegen antisemitisme’-demonstratie die aankomende donderdagavond gepland staat op de Dam in Amsterdam zal niet kunnen rekenen op aanwezigheid van vertegenwoordigers van de belangrijke Joodse organisaties.

Wat als een sympathiek initiatief begon, lijkt te verworden tot een bijeenkomst waaraan geen enkele belangrijke Joodse organisatie zal meewerken. De bijeenkomst ‘Samen tegen antisemitisme’ moest een breed gedragen solidariteitsbijeenkomst worden zonder politieke signatuur. Dat was de visie van initiator Pauline Buwalda, van belangengroepering Friesland voor Israël, toen zij een flyer op Facebook plaatste waarin zij opriep op 14 maart naar de Dam te komen. De oproep werd gedeeld door een aantal officiële Joodse instanties en veel enthousiaste sympathisanten.

Omdat er organisatorisch nogal wat op je afkomt wanneer je als particulier het initiatief voor zo’n bijeenkomst neemt, nam zij ene Daniël Gerritsen(2) in de arm.

PVV-sympathisant Gerritsen(2) staat bekend als een groot fan van de Joodse staat. Zijn grootouders zijn geëerd in Yad Vashem en op zijn Facebookpagina blijkt hij zich ook als Sar-El vrijwilliger te hebben ingezet voor de IDF.(6)

Maar al snel kwam er ook een ander beeld van Gerritsen naar voren. Zoals een foto uit 2018 met de slogan ‘Eigen volk eerst’, toen Gerritsen meedeed aan de verkiezingen namens een partij ‘Vlaardingen Nederland & Vrij’ genaamd.(2)Ook zijn er foto’s waarop hij te zien is met een spandoek met de woorden ‘Allah is een leugen’.(4) Gerritsen biechtte Buwalda op nauwe banden onderhouden te hebben met de (extreem)rechtse organisatie Pegida.(1) Volgens de antifascistische onderzoeksgroep Kafka(3) heeft hij ook (internet)relaties met andere radicale organisaties.(2)

 

Even verderop:

Geen medewerking
Het NIW benaderde diverse officiële Joodse instanties met de vraag of zij toch acte de présence zouden geven. Eddo Verdoner, voorzitter van het Centraal Joods Overleg, reageert: “Wij zijn in principe voor elke demonstratie voor Israël en tegen antisemitisme. Maar wij geloven ook dat een demonstratie zo breed mogelijk moet worden gedragen, dus vanuit diverse politieke partijen, zodat een eensgezinde en ondubbelzinnige vuist kan worden gemaakt tegen Jodenhaat. Wij zouden graag zien dat zo’n initiatief door zowel Joden als christenen en moslims wordt gedragen.(5) Dat is nu niet het geval. Het CJO zal er dus in ieder geval niet bij zijn.” Ook het NIK geeft te kennen niet aanwezig te zijn, net als de Israëlische ambassadeur Aviv Shir-On.

 

Nogmaals hier verder lezen

 

Enige opmerkingen mijnerzijds

  1. Pegida is ook tegen antisemitisme!! Dit is al op meerdere demonstraties van Pegida te zien en te horen! Bijvoorbeeld met hun spandoek die de hakenkruis in de prullenbak gooit!!! En bijvoorbeeld waarschuwt in hun speeches en/of opmerkingen over de islamitische Jodenhaat die zij aanhalen uit hun  koran en via hun Allah, dus een aanwezigheid van antisemitisme en anti -Ziononisme met zich meedraagt.
  2. De huidige uiting in deze casus ‘eigen volk eerst’ (die volgens bovenvermelde initiatiefneemster refereert naar Hitler’ s ‘eigen volk eerst’ ( nationaal socialisme),  heeft te maken heeft met de Brusselse EU  politiek die maar groter wil worden, de wereld wil ‘redden’  en daar ook onze ( Nederlandse) centjes voor uitgeeft zonder daar voor een groot deel verantwoording over te hoeven afleggen. ( zeer summier weergegeven). Ook refereert de uitdrukking ‘eigen volk eerst’ naar de daardoor politieke verwaarlozing van de volkeren van nationale lidstaten zoals zorg, ouderen, wonen, lasten etc. Zoiets als ‘ wij brengen de centen op, dus die moeten als eerste aan ons uitgegeven worden, voordat wij ze aan anderen uitgeven’ , we zijn Sinterklaas niet.
  3. Kafka is volgens Kafka zelf een antifascistische groep die onderzoeks­journalistiek bedrijft naar extreemrechtse stromingen in Nederland. Toch wel bitter te constateren dat de initiatiefneemster van deze prachtige en zeer nodige demonstratie hier naar refereert wanneer zij haar conclusies trekt. Immers KAFKA is een extreem linkse fascistische groep die zijn eigen achterban verschoont van onderzoek, maar wel rechts onderzoekt. Bovendien houdt de AIVD KAFKA in de gaten!! De gotspe!!

  4. ‘ Allah is een leugen’ , een persoonlijke overtuiging van bepaalde mensen, waaronder atheisten ( ‘ God is een leugen’ ). Maar in deze m.b.t. de ingebedde jodenhaat in de Koran. Uitvoerig te zien en te ‘beleven’ bij islamisten over de hele wereld nu en in de geschiedenis van de mensheid !!
  5. Het Centraal Joods Overleg wil een zo breed mogelijk gedragen demonstratie vanuit politieke partijen en noemt: Christenen, Joden en Moslims. Dit lijken eerder religieuze partijen en geen politieke partijen, me dunkt dat het Centraal Joods Overleg DENK zal uitnodigen voor zo een demonstratie of GroenLinks!!
  6. Het siert PVV-sympathisant Gerritsen dat hij opkomt voor de gevaren die de geschiedenis zouden doen herleven/herhalen.