Tolerantieprijs Utrecht 2019, u gelooft het niet!! + update

Nieuwe naam tolerantieprijs

De gemeente, en organisator Artikel 1 Midden Nederland, zijn op zoek naar een nieuwe naam voor de Tolerantieprijs, om deze een nieuw imago te geven. Hierom zijn ze een prijsvraag gestart. De winnende inzending wordt ook op 5 mei bekend gemaakt en wint twee VIP-kaartjes voor het bevrijdingsfestival in 2020.

1. (Heeft gelukkig niet gewonnen, maar was WEL genomineerd!)

2154664_1024

de spandoekenactie van FC Utrecht en Moskee Sayidina Ibrahim tijdens de stille tocht van 22 maart

De spandoekenactie van de moskee en FC Utrecht was tijdens de stille tocht om de slachtoffers van de aanslag op 18 maart te herdenken. Tijdens de stille tocht liepen beide groepen met een spandoek mee en gingen ze samen op de foto. Dit saamhorige beeld was voor de jury reden om ze voor de Tolerantieprijs te nomineren.

2.

hier zijn we altijd in beweging willen vooruit bouwen aan de toekomst voor een groene gezonde en slimme regio dit is utrecht de zijn competitiefwat de regio utrecht doet raakt de hele wereld en die wereld raakt ons we weten wat er speelt welke vragen er echt toe doen en we laten ons er graag door inspireren op zoek naar nieuwe antwoorden oplossingen van nu morgen en overmorgen oplossingen die werken en werk creëren wie zijn wij wij zijn de economie board utrecht weer maken groene gezonde en slimme initiatieven investeerbaar dat doen we door overheden kennisinstellingen en bedrijven met elkaar te verbinden we bieden nu het volgende hulp bij alliantievorming en financiering kennis in de vorm van een buur research en hulp bijpassende aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt bent u die ondernemer die samen met ons aan een groene gezonde en slimme toekomst wil werken neem dan contact met ons op wij staan voor u klaar get connected.
3.

Migrantenouderen hebben de stap gewaagd. Ze zijn vertrokken uit hun geboorteland. Op weg naar een nieuw leven in een nieuw land. In de oren van kinderen klinkt dat heel spannend en avontuurlijk. Maar moeilijk is het ook. Bedenk maar eens wat jij in je koffer zou stoppen als je hier weg zou gaan. Nou?

De emigratie generatie verbindt en verrast
Tijdens het project De emigratie generatie gaan migrantenouderen met kinderen in gesprek. Het project speelt in op de nieuwsgierigheid van kinderen en de behoefte van migrantenouderen om hun leven te delen. Hun verhaal in de spotlights en opgetekend voor en door een volgende generatie. Kinderen leren nieuwe vaardigheden en kijken met een open blik.

De emigratie generatie staat voor:

  • Het verbinden van generaties.
  • Het verbinden van mensen in de wijk.
  • Erkenning bieden aan migrantenouderen voor hun levensverhaal.
  • Kinderen een nieuwe kijk geven op mensen in hun omgeving.
  • Kinderen vaardigheden aanleren die passen bij 21st century-onderwijs.

________________________________

Kanaleneiland alwaar de herdenking was, de stille tocht, voor de slachtoffers van de islamitische allah akbar schreeuwende dader, leverde de afschrikwekkende ( maar niet voor de wensdenkers van een vredelievende islam) spandoek met de tekst:

Moslims vrede met de mensheid, U en wij nakomelingen van Adam.

Moslims hebben vrede met die mensheid die van adam afstammen, moslims dus. Submission bevestigend naar vrouwen en ongelovigen. En dat op een herdenking van de slachtiffers van islam!!!

In datzelfde ( islamitische) Kanaleneiland :

Amsterdam – Als er iemand mee kan praten over het toenemende antisemitisme, is het wel Hidde van Koningsveld. De 23-jarige voorzitter van de jongerenafdeling van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël is ’zichtbaar Joods’: „Ik draag zo vaak mogelijk mijn keppeltje op straat”, legt hij uit. „Soms doe ik een petje op, maar ik bedek in ieder geval mijn hoofd. Soms is een petje een beter idee omdat het niet overal even veilig voelt.” Vervelend genoeg is dat onveilige gevoel vooral in Van Koningsvelds oude woonplaats, in Kanaleneiland in Utrecht en zijn nieuwe wijk, de Schilderswijk in Den Haag. „Het zijn toch wijken waar je moet oppassen helaas.”

 

update

‘Samen in Utrecht’ wint Tolerantieprijs

Het project ‘Samen in Utrecht’ is de winnaar van de Utrechtse Tolerantieprijs 2018. Dat heeft wethouder Kees Diepeveen gisteren bekend gemaakt op het Bevrijdingsfestival.

‘Samen in Utrecht’ is een project van Netwerk Serve the City. In het project zetten statushouders (vluchtelingen met een verblijfsstatus) zich in als vrijwilliger voor kwetsbare Utrechters.

 

Advertentie