Zwartboek NOS Journaal – annex (12e vangst)

logo-3

Zwartboek NOS Journaal – annex (12e vangst)

dinsdag 19 maart 2019

Over jihaatjournalistiek, discriminatie en andere blunders door onze nationale nieuwszender als ondersteuning in de aangifte tegen het NOS Journaal.

Op 18 maart 2019 schiet in Utrecht een man drie mensen dood en verwondt hij vijf anderen. De NOS doet op NPO1 verslag en er wordt over een mogelijk terroristisch motief geopperd. De meeste aanslagplegers in Europa zijn moslims. Maar waarover spreekt de NOS in de live-uitzendingen direct na de aanslag? Over de bewaking en het sluiten van moskeeën in Utrecht!

liveblog moskee

Op NOS-liveblog wordt niet ingegaan op het gevaar voor Joodse instituten, wereldwijd een primair doelwit voor terroristen. Evenmin wordt eraan herinnerd dat de slachtoffers van terroristische aanslagen in Europa hoofdzakelijk christenen en ongelovigen zijn en dat zij daarom misschien gevaar lopen.

De dader heet Gökmen Tanis maar direct na zijn arrestatie, later op dezelfde dag, verdwijnt de voledige naam uit veel berichten van NOS Teletekst of wordt afgekort tot Gökmen T.  zoals op nos.nl. Het gezicht van de terreurpleger wordt gebalkt. Ook verdwijnt in de meeste updates de vermelding van zijn geboorteland Turkije.

Advertentie