Onder druk van de VS laat Israël toe dat Europese Unie 10 gepantserde wagens levert aan de PA

Vlaamse Vrienden van Israël

Voor het eerst na jaren van weigering, liet Israël de levering van tien gepantserde voertuigen vanuit Jordanië aan de Palestijnse Autoriteit toe, nadat de Europese Unie hen deze voertuigen had geschonken.

Dit komt te midden van een crisis die wordt veroorzaakt door het inhouden van belastinginkomsten van de PA over haar uitkeringen aan moslimterroristen in Israëlische gevangenissen en aan hun families, evenals de families van terroristen die tijdens terreuraanslagen zijn geëlimineerd.

Het was niet duidelijk wat ertoe leidde dat Israël de invoer van de auto’s op dit moment goedkeurde, maar de beweging kwam voort uit bezorgdheid over het feit dat de Palestijnse Autoriteit de samenwerking op veiligheidsgebied met Israël op de Westelijke Jordaanoever zou kunnen verslechteren vanwege een geschil met belastinginkomsten.

Israëlische functionarissen zeggen dat de samenwerking van vitaal belang is voor anti-terreurinspanningen. Onbekende veiligheidsfunctionarissen vertelden dinsdagavond aan de Hebreeuwse media dat Premier Benjamin Netanyahu en de toenmalige minister van…

View original post 441 woorden meer