Kan de Palestijnse Autoriteit aangemerkt worden als terroristische organisatie?

Likoed Nederland

Zondag, Mei 26, 2019

Kan de Palestijnse Autoriteit aangemerkt worden als terroristische organisatie?

Gebaseerd op een artikel van David Adler, voorzitter van de Australische Joodse Associatie. Vertaling en bewerking: Likoed Nederland, 26 mei 2019.

Is de Australische Arbeiderspartij (Labour) werkelijk van plan om een terroristische organisatie als staat te erkennen?

Want in december 2018 heeft de partij een resolutie aangenomen die de volgende Labour-regering ertoe aanspoort om Palestina als een staat te erkennen.
Hoewel een dergelijke resolutie technisch gezien niet bindend is voor een toekomstige Labour-regering, was het veelbetekenend dat deze werd ingediend door senator Penny Wong, de schaduwminister van Buitenlandse Zaken, die waarschijnlijk minister zal worden in een toekomstige Labour-regering.

Inmiddels blijkt Labour vorige week de verkiezingen verloren te hebben, dus op korte termijn is dit niet meer actueel.
Toch doet de vraag zich voor: zou Labour die staat wel kunnen ‘erkennen’, is deze niet als terroristisch aan te merken?
Een vraag die uiteraard niet alleen voor Australië interessant is, maar ook voor andere landen.

De Australische Joodse Associatie heeft dit juridisch voorgelegd aan topjurist Jeremy Rapke, voormalig directeur van het Openbaar Ministerie van de provincie Victoria. In die rol heeft hij aanzienlijke directe ervaring met het vervolgen van terrorismegevallen.
Hij heeft dit getoetst aan het van toepassing zijnde hoofdstuk 102 van ‘the Commonwealth Criminal Code Act 1995’.

Australië verwijst officieel naar ‘de Palestijnse gebieden’ om Gaza en een groot deel van de Westbank te omschrijven.

Gaza wordt gecontroleerd door Hamas, dat is al aangemerkt als een verboden terroristische organisatie onder bovengenoemde Australische wet.

Een groot deel van de Westbank wordt bestuurd door de Palestijnse Autoriteit, onder president Mahmoud Abbas.

Die werd op 9 januari 2005 gekozen tot president en is daarmee dit jaar begonnen aan zijn vijftiende jaar van zijn vierjarige ambtstermijn, zonder dat er nog verkiezingen zijn geweest.
Op welke manier je het ook bekijkt, de Palestijnse Autoriteit is een corrupte dictatuur met een schokkende mensenrechtensituatie. Dit heeft Labour blijkbaar niet afgeschrikt.

Maar daarnaast heeft de Palestijnse Autoriteit als walgelijk beleid:

  1. Maandelijkse betalingen aan gevangen zittende terroristen en aan de families van terroristen die zijn gedood, gewond of gevangen zijn gezet voor terreuraanvallen op Israëlische burgers.
  2. Betalingen voor andere soorten politiek ingegeven geweld, zoals rellen en het gooien van stenen naar Israëli’s.
  3. Het vernoemen van scholen, straten, pleinen en evenementen naar terroristen. Vaak al kort na terreuraanslagen worden de daders geroemd als helden op onder meer op de televisie en billboards.

Deze maatregelen staan bekend als het ‘pay for slay’ (belonen voor afslachten) programma, een obsceen systeem van het betalen van moordenaars of hun families voor het doden of aanvallen van Joden in Israël.

De beloningen zijn officieel vastgesteld. Veroordeelde terroristen in de gevangenis ontvangen salarissen en toeslagen die kunnen oplopen tot $ 3.500 per maand. Vergelijk dit met het salaris van bijvoorbeeld een Palestijnse leraar van $ 615 per maand.

Mahmoud Abbas heeft herhaaldelijk op de officiële Palestijnse televisie verklaard dat het betalen van de ‘martelaren’ (terroristen) en hun families de hoogste financiële prioriteit is:

“De martelaren … zijn heilig, (net als) de gewonden en de gevangenen. We moeten ze allemaal betalen. Zelfs onze laatste cent is voor hen en niet voor de levenden.”

Belangrijk is dat volgens bovengenoemde Australische wet een terreurorganisatie als volgt wordt gedefinieerd: “Een organisatie die direct of indirect betrokken is bij het voorbereiden, plannen, bijstaan of bevorderen van het plegen van terreurdaden” zodat het duidelijk is dat de organisatie “terreuraanslagen aanmoedigt”.

Na de bestudering van de wet en de jurisprudentie concludeert de geraadpleegde topjurist:

“Het is overtuigend te verdedigen dat dergelijke betalingen terrorisme stimuleren, belonen en verheerlijken; zeker in combinatie met de publieke lof en de verering van terroristen. Dit laatste versterkt de bevinding dat de Palestijnse Autoriteit terrorisme wil aanmoedigen.
Daarmee is de conclusie vrijwel onvermijdelijk dat vanwege de aanmoediging van terreuraanslagen het een terreurorganisatie betreft.”

 

Lees verder voor nog eens 3 filmpjes.

 

 

Advertentie