Geen handdruk: Trump laat Merkel opnieuw ijskoud een blauwtje lopen (video)

Geen handdruk: Trump laat Merkel opnieuw ijskoud een blauwtje lopen (video)

Theresa's visie

Door: David Berger

Beelden en taferelen zeggen vaak meer dan duizend woorden. Ter gelegenheid van de feestelijkheden i. v. m. de 75ste jaarlijkse herdenkingsdag van D-Day ontmoetten Bondskanselier Merkel en de Amerikaanse president Trump elkaar kort. Maar Trump toonde Merkel, wat zij (voor hem) betekent: namelijk helemaal niets. Hij negeerde haar compleet, weigerde haar de handdruk.

De Focus hierover https://www.focus.de/politik/ausland/bei-d-day-gedenkfeier-in-portsmouth-zerruettetes-verhaeltnis-bei-treffen-schuetteln-sich-merkel-und-trump-nicht-mal-die-hand_id_10798193.html?fbclid=IwAR3X5OlaBtqlP_PxTfIHtWCLXXuLHc_ho5l1H9K2vgj6aDHS44eTS9OnTPs : “Merkel en Trump geven elkaar ten overstaan van de verzamelde pers niet zoals gewoonlijk de hand, stellen zich ook niet op voor een persfoto. En meer nog: Trump wijst elk contact met Merkel af.

De Duitse Bondskanselier staat daar als een schoolmeisje, maakt aanstalten om te gaan zitten, aarzelt, doet een stap in de richting van Trump, aarzelt weer. Ondertussen negeert Trump haar naar alle regels van de diplomatieke kunst. Uiteindelijk gaan beiden zitten.”

En weer wordt duidelijk: Merkel heeft Duitsland in een sinds 1945 ongekend isolement wereldwijd gedreven…

View original post 52 woorden meer