Hoorzitting Geld en Schuld | Tweede Kamer

OnsGeld_logo_blauw

Ons Geld | Maak ons geld stabiel, dienstbaar en democratisch

Blog

file:///R:/temp/20190402_publieke_bewaarinstelling_veilige_haven_gelijk_speelveld_giraal_geld.pdf

Hoorzitting Geld en Schuld | Tweede Kamer

13 juni | 10:0014:00

 

De  vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer organiseert een rondetafelgesprek met als onderwerp ‘Geld en Schuld’.

Achtergrond
De aanleiding is de presentatie van het WRR-rapport Geld en schuld: De publieke rol van banken. Het WRR was aan de ene kant vrij duidelijk, namelijk dat er een publieke depositobank moet komen waar burgers geld risicovrij kunnen aanhouden. Het WRR heeft niet alle onderzoeksvragen beantwoord, bijvoorbeeld hoeveel de geldcreatie de banken eigenlijk oplevert en welke innovaties mogelijk zijn om aan het WRR-rapport gehoor te geven.

Het rondetafelgesprek
In een rondetafelgesprek voeren leden van de Tweede Kamer op interactieve wijze mondeling overleg met personen en organisaties. Genodigden nemen per blok tegelijkertijd deel aan het gesprek en krijgen bij aanvang de gelegenheid zich voor te stellen en in het kort – 2 à 3 minuten – hun visie over het gespreksonderwerp te geven. Het rondetafelgesprek is een openbare vergadering waarbij pers en publiek aanwezig zullen zijn. Het is rechtstreeks te volgen via de website van de Tweede Kamer  en via de app Debat Direct.   Van dit rondetafelgesprek wordt geen verslag gemaakt. Terugkijken van het rondetafelgesprek kan via de website Debat Gemist. De reactie / positionpapers van de genodigden worden vanaf de middag voorafgaand op de website van de van de Tweede Kamer gepubliceerd.

Agenda & deelnemers