Pegida-voorman aangevallen bij flyeractie Eindhoven

 

Turk valt Pegida voorman van achteren aan.
62458473_2357101557855369_3961643143379550208_n

De voorman van anti-islambeweging Pegida, Edwin Wagensveld, is in Eindhoven aangevallen. Dat gebeurde bij een flyeractie in de buurt van de Al-Fourqaan moskee in stadsdeel Woensel. Hij ontkwam aan zijn belagers en werd daarna “voor zijn eigen veiligheid meegenomen”, aldus een politiewoordvoerder.

Wagensveld zegt dat hij twee klappen op zijn rug heeft gekregen, maar daar niets ernstigs aan over heeft gehouden. “We zijn wat gewend, je rekent zo langzamerhand op geweld.”

Hij wil volgende week op dezelfde plek opnieuw gaan flyeren. “We gaan het ze nog moeilijker maken. We laten ons niet intimideren, want dat was het plan.”

Geen aangifte

Tegen de aanvallers van vandaag doet hij geen aangifte. “Ik heb geen geloof in de rechtstaat en in de onafhankelijke rechtsvervolging in Nederland. Ik heb eerder aangifte gedaan van bedreiging, daar is niks mee gedaan.”

 

Er is ook een video:

In deze video is te zien hoe Wagensveld wegrent voor omstanders die hem willen slaan:

 

Screenshot_2019-06-15 Geert Wilders op Twitter Grote delen van Nederland zijn niet meer van ons maar behoren tot de islam W[...]
Veren Of Lood
Ook Edwin Wagensveld van Pegida Nederland is een groot uitdager van het gezag. Of hij wordt van een demonstratie weggevoerd omdat hij een varkensmuts draagt, omdat hij een spandoek toont waarop een hakenkruis in een prullenbak wordt gegooid, dan weer omdat hij een interview geeft op een plek waarvan de politie vindt dat dat niet mag. Altijd grijnst hij als hij gearresteerd wordt of uitlegt waarom hij gearresteerd is. Wagensveld lacht omdat hij weet dat hij Antifa en de politie op de kast jaagt, én omdat hij beter op de hoogte is van de wet dan de politie, de media, en ook veel burgemeesters. Want hij mag om bovengenoemde redenen helemaal niet gearresteerd worden.
Dit essay verscheen eerder op het Blog van Renzo Verwer