Duitse toeriste aangevallen en meermaals in nek gestoken in Marokko (video)

Duitse toeriste aangevallen en meermaals in nek gestoken in Marokko (video)

 

Een Duitse toeriste is gisteren aangevallen en meermaals in nek gestoken door een onbekende man in de stad Tanger. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis waar ze, volgens de media, op de intensive care zou liggen. Waar ze bezocht werd door hoge functionarissen waaronder de gouverneur van de regio.

Een ooggetuige zei tegen een lokale nieuwssite dat de dader een man met een lange baard was die een jurk aan had. Een deel van de Marokkaanse media vermijdt te berichten over deze aanval, een ander deel zegt dat het om een ordinaire roofpoging was.

Het regime en haar media vrezen dat deze aanval negatieve gevolgen zal hebben voor het toerisme, zo vlak voor het hoogseizoen.

Het is niet de eerste keer dat toeristen worden aangevallen in Marokko. Eind vorig jaar werden twee Scandinavische toeristes onthoofd. De terroristen hebben de onthoofding gefilmd en verspreid. Het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde toen haar burgers die naar Marokko gaan om niet alleen te reizen in afgelegen gebieden.

Lees voor updates verder.