Europese Unie blijft zich verzetten tegen normalisering met Jeruzalem door aparte EU-staten

Vlaamse Vrienden van Israël

De Europese Unie (EU) probeerde de voortdurende trend te voorkomen dat lidstaten vertegenwoordigingskantoren openen in Jeruzalem, maar het initiatief faalde, meldde Kan 11 Nieuws woensdag.

Volgens het rapport beviel de EU het besluit van sommige Europese landen niet om economische kantoren in Jeruzalem te openen en probeerden hogere ambtenaren tot het opstellen van een officieel document dat alle EU-lidstaten zou verplichten en bepalen: “Tot een definitieve overeenkomst over Jeruzalem wordt bereikt, zullen de EU en haar lidstaten de internationale overeenkomst over de locatie van de diplomatieke missies blijven respecteren.

Israël begreep dat een dergelijk besluit de kansen zou wegnemen om druk uit te oefenen op Europese landen om hun ambassades te verplaatsen of een diplomatieke vertegenwoordiging in de hoofdstad te openen. Er was echter toestemming van alle EU-lidstaten nodig om het document te publiceren, en de Tsjechische Republiek en Hongarije, lidstaten die als goede vrienden van Israël worden…

View original post 259 woorden meer