Fakenieuws – wereldwijde MSM vertelt u bij voorkeur de eigen sprookjes

Veren Of Lood

Fakenieuws – wereldwijde MSM vertelt u bij voorkeur de eigen sprookjes

door Hannibal · 18 juli 2019

Fakenieuws is een preëmptief begrip. Het is bedacht door journalisten die bemerkten dat hun verhalen concurrentie kregen op internet, en dat aluhoedjesbeschuldigingen niet langer voldeden.

Herinnert u zich dit bericht van maandag? Bedenk terwijl u verder leest wat u er over meent te weten.

NOS

Weet u waar u propaganda aan herkent? Aan het hameren op voortdurend dezelfde ongenuanceerde punten. Als u ze maar lang en vaak genoeg ziet langs komen gaat u vanzelf geloven dat wat er staat deugt. Herhaling valideert onzin niet, maar herkenbaarheid doet dat onbewust wel.

___________________________________________________________________

Maar niet allemaal.

Zeker niet als het gaat om een discours waaraan duidelijk en nadrukkelijk wordt gewerkt bij de MSM. Zoals wie er ‘fout’ zijn in deze wereld. Die worden op één hoop gegooid samen met de fixaties van journalisten. Zodat in Duitsland het rechtsextremisme volgens het geldende discours is samengesteld uit neonazi’s (circa 20%) en fundamentalistische moslims (circa 80%). Die laatsten mogen echter niet als zodanig worden benoemd, en de eersten zijn vanuit journalistiek perspectief ook al een verzamelbak – van moordenaars tot mensen die niet juichend aan de grens stonden om ‘het te schaffen

lees hier verder bij Veren of Lood