CIDI: Terroristisch PFLP krijgt opnieuw podium in het Europees Parlement

Terroristisch PFLP krijgt opnieuw podium in het Europees Parlement

IN ANDER NIEUWS / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 22 jul 2019
Deze maand hebben twee leden van de PFLP gesproken in het Europees Parlement, ondanks dat de PFLP door de Europese Unie als terroristische organisatie wordt aangeduid. Eerder sprak PFLP-vliegtuigkaper Leila Khaled ook al in het EP.Twee weken geleden verschenen Khaled Barakat en Mohammed Khatib in het Europees Parlement. Zij spraken daar namens de NGO Samidoun op uitnodiging van de Spaanse Europarlementariër Manu Pineda.  Barakat en Khatib riepen Europa op “wakker te worden.” Volgens de Samidoun-activisten heeft het continent “Palestijns en Arabisch bloed” aan zijn handen. “De Israëlische kolonisatie moet eindigen,” aldus Barakat.

De sprekers namens Samidoun hekelden de recente wetgeving omtrent BDS in Duitsland. In de Bundestag is onlangs een wet aangenomen die de boycotcampagne tegen Israël als antisemitisch bestempelt. Samidoun is een fanatiek pleitbezorger van BDS, en valt verschillende bedrijven lastig die zaken doen in Israël.

Directe aanleiding voor de Samidoun-klaagzang in het Europees Parlement was het verbod voor Barakat om een toespraak in Berlijn te houden. Volgens de Samidoun-activist is dit een “politieke aanval op de Palestijnse gemeenschap in Duitsland en een poging om Palestijnse en pro-Palestijnse stemmen de mond te snoeren.”

Wat achterwege gelaten werd, zijn de nauwe banden tussen de Samidoun-activisten en de Palestijnse terreurbeweging PFLP. Het Volksfront voor de bevrijding van Palestina (PFLP) is in 1967 opgericht als paraplu van marxistische en Arabisch-nationalistische organisaties en wist al snel beruchtheid te verwerven door middel van aanslagen en vliegtuigkapingen.

Lees hier verder