CIDI: Nederland stemt voor anti-Israëlmotie bij ECOSOC + update

 

Nederland stemt voor anti-Israëlmotie bij ECOSOC

IN NEDERLAND / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 25 jul 2019

De Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) hield deze week haar “2019 sessie”. Slechts één land werd belangrijk genoeg geacht om te veroordelen in een resolutie: Israël. Nederland was één van de landen die voor de veroordeling van de Joodse staat omtrent Palestijnse vrouwenrechten stemde.

Twintig onderwerpen stonden deze week op de agenda van ECOSOC. Waar alle andere punten over globale kwesties gingen, ging alleen agendapunt 16 over een specifiek onderwerp: de “economische en sociale gevolgen van de Israëlische bezetting voor de leefomstandigheden van de Palestijnen in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, en de Arabische bevolking in de bezette Syrische Golan”.

Om op Orwelliaanse wijze te benadrukken hoe obsessief VN-organen als ECOSOC misbruikt worden als wapen tegen Israël, werd de veroordeling van de Joodse staat uiteindelijk in een mal van zogenaamde vrouwenrechten gegoten. De meest beruchte schenders van vrouwenrechten – zoals Saoedi-Arabië, Iran, Congo en Pakistan – ontspringen de dans, in plaats daarvan wordt Israël en Israël alleen onder dit mom veroordeeld. ECOSOC doet het hiermee lijken alsof Israël het enige land in de wereld is dat vrouwenrechten schendt.

lees hier verder
update hier
Deze week stemde Nederland voor een anti-Israëlresolutie bij het VN-orgaan ECOSOC. Naar aanleiding hiervan hebben Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA), Chris Stoffer (SGP), Joël Voordewind (CU), Sven Koopmans (VVD), Raymond de Roon (PVV) en Thierry Baudet (FVD) Kamervragen ingediend.