Arutz Sheva:Frankrijk beloofde geen terroristen te schaden die Joden in Parijs hebben vermoord

Arutz Sheva. Israelnationalnews.com

Een Franse agent van de geheime dienst onthulde als getuigenis aan een Franse rechtbank dat Frankrijk in 1982 een deal sloot om geen Arabische terroristen na te jagen die zes Joden hebben vermoord in een antisemitische terroristische aanval.

Door Cnaan Liphshiz, JTA

 

Frankrijk stemde ermee in zich niet op Arabische terroristen te richten die Franse Joden in 1982 in Parijs hebben gedood als ze afzien van verdere aanvallen op Franse bodem, onthulde een voormalige topspion.

Yves Bonnet, die de nu ter ziele gegane DST-dienst leidde in de jaren 1980, zei dit in januari tegen een rechter die de aanslag in 1982 onderzocht waarbij zes mensen werden vermoord en 22 gewond in een koosjer restaurant in Rosiers Street in Parijs, meldde Le Parisien donderdag.

Men wil de verdachten ondervragen volgens een Frans arrestatiebevel 2015. Een van de verdachten woont in Jordanië, een ander in de buurt van Ramallah en een derde in Noorwegen, volgens de overkoepelende CRIF-groep Frans Joodse gemeenschappen.

Geen van de relevante regeringen is overeengekomen om de verdachten uit te leveren, die volgens Franse onderzoekers tot de Abu Nidal-terroristische groep behoorden die bij Fatah zijn aangesloten.

“We hebben een soort verbale deal gesloten waarin staat: ik wil geen aanvallen meer op Frans grondgebied, maar ik zal je toestaan ​​naar Frankrijk te komen en garanderen dat er niets met je zal gebeuren.”

Franse autoriteiten stonden twee van de vermeende daders toe om hun wapenbroeders in Franse gevangenissen te bezoeken na de aanslag in 1982, waarbij de terroristen granaten in het overvolle restaurant gooiden, dat het toneel werd van de bloedigste antisemitische aanval in Frankrijk sinds de Tweede Wereldoorlog .

“Het werkte, er waren geen verdere aanvallen vanaf eind 1983, gedurende 1984 en tot 1985,” zei Bonnet.

 

Lees hier verder.