CIDI: Ilhan Omar en Rashida Tlaib toegang tot Israël ontzegd + update

Ilhan Omar en Rashida Tlaib toegang tot Israël ontzegd

IN ISRAEL / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 15 aug 2019

Israël heeft alsnog besloten de Amerikaanse congresleden Ilhan Omar en Rashida Tlaib de toegang tot het land te ontzeggen. Reden voor het besluit is de verwachting dat de twee vrouwen “zullen provoceren en BDS zullen promoten”.

De twee Democraten hadden eerder dit jaar hun intentie bekend gemaakt een reis naar Israël en de Palestijnse gebieden te maken. Gezien hun bekende anti-Israëlische profiel, ontstond de vraag of Israël de twee congresleden wel toe zou laten tot het land. In maart 2017 heeft de Knesset een wet aangenomen die het mogelijk maakt individuen die “de staat willen ondermijnen” de toegang te ontzeggen. Aanvankelijk liet Israël desondanks weten dat de twee Amerikaanse politici toegelaten zouden worden, gezien het bondgenootschap met de Verenigde Staten.

Op dit besluit is de Israëlische regering teruggekomen. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat besloten zou zijn Omar en Tlaib alsnog de toegang tot Israël wordt ontzegd. Onderminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely bevestigt de beslissing. “Degenen die ons bestaansrecht in de wereld ontkennen zullen wij niet tot Israël toelaten”. De draai van 180 graden komt als een verrassing, tot vandaag leek het bezoek van de twee Democraten gewoon door te kunnen gaan.

 

Lees hier verder.

  TPO: UPDATE: hier

Extremistische Democrate VS mag toch Israël in, maar wil niet meer

Wilde haar hoogbejaarde grootmoeder bezoeken

Door: Redactie , 16:18, 16 augustus 2019

Advertentie