Likoed Nederland: Miss Irak: Arabisch-Israëlisch conflict ‘diepgeworteld’ in antisemitisme

LIKOED NEDERLAND

 

Miss Irak: Arabisch-Israëlisch conflict          

 ‘diepgeworteld’ in antisemitisme

 

Artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 18 augustus 2019.

De voormalige Miss Irak Sarah Idan veroordeelde recent de Arabische staten vanwege hun kritiek op Israël in een toespraak tot de VN-Mensenrechtenraad.

Sarah Idan plaatste tijdens de Miss Universe verkiezing in 2017 een foto op sociale media waar zij samen op staat met de miss Israël, Adar Gandelsman.

Zij wilden een boodschap van vrede brengen.

Echter, door de commotie die dit veroorzaakte – waaronder doodsbedreigingen – waren zij en haar familie gedwongen om Irak te verlaten. Zij weet dus als geen ander hoe diep de haat tegen Israël gaat.
Hieronder de vertaling van haar indrukwekkende toespraak (met video hieronder):

“Twee jaar geleden representeerde ik Irak in de Miss Universe-verkiezing. Ik plaatste toen een foto van mij met Miss Israël op sociale media.

Mij werd opgedragen de foto te verwijderen. Ook zou ik het Israëlische beleid moeten afkeuren. Ik ontving doodsbedreigingen.

Vanaf dat moment kon ik niet meer terugkeren naar mijn vaderland. Waarom heeft de Irakese regering de bedreigingen niet veroordeeld, of mijn vrijheid van meningsuiting toegestaan?

Het probleem tussen Arabieren en Israëli’s gaat verder dan onenigheid in beleid. Het is diepgeworteld in de geloofsbeginselen die worden aangeleerd in islamitische landen. Die zijn antisemitisch.

Helaas worden die haat en intoleraantie gevoed door bevooroordeelde media.

Lees hier verder.