CIDI: Nederland voornemens in 2020 13 miljoen euro aan UNRWA bij te dragen

Nederland voornemens in 2020 13 miljoen euro aan UNRWA bij te dragen

IN NEDERLAND / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 31 okt 2019
  • Eerder dit jaar liet minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag nog weten de Nederlandse steun aan “voorlopig” op te schorten. Dit naar aanleiding van een vernietigend rapport van de ethische commissie van de VN-organisatie. De top van de omstreden vluchtelingenorganisatie zou zich schuldig maken aan integriteitsschendingen en corruptie.
  • Nederland gaat geen geld overmaken naar de Palestijnse vluchtelingenorganisatie UNRWA “totdat de VN toereikend heeft opgetreden”, aldus de minister.
  •  

    Nederlandse bijdrage UNRWA in 2020 13 miljoen

    Blijkbaar is het ministerie van Buitenlandse Zaken er volledig van overtuigd dat dit toereikend optreden plaats zal vinden. Voor komend jaar is het Kabinet voornemens 13 miljoen euro bij te dragen aan het budget van UNRWA. Dat blijkt uit de beantwoording door minister Blok op vragen over de nota Homogene Groep Internationale samenwerking 2020. De Commissie Buitenlandse Zaken had vragen ingediend over de HGIS-nota, waaronder een verzoek om een overzicht van Nederlandse bijdrages aan VN-organisaties. De 13 miljoen die Nederland voornemens is in 2020 naar UNRWA over te maken, betreft een vrijwillige bijdrage.

Advertentie